Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Приближи му се на Јехова

 ВТОР ДЕЛ

„Ја сака правдата“

„Ја сака правдата“

Во денешниов свет има неправди на секој чекор. За многу од нив, луѓето без никаква основа го обвинуваат Бог. Но, од Библијата ја дознаваме следнава утешна вистина: „Јехова ја сака правдата“ (Пс. 37:28). Во овој дел ќе видиме како Бог докажал дека овие зборови се вистинити, и како со тоа му дал надеж на целото човештво.

ВО ОВОЈ ДЕЛ

ПОГЛАВЈЕ 11

„Сите негови патишта се правда“

Зошто Божјата правда е прекрасна особина?

ПОГЛАВЈЕ 12

„Има ли кај Бог неправда?“

Ако Јехова ја мрази неправдата, зошто таа сѐ уште постои?

ПОГЛАВЈЕ 13

„Јеховиниот закон е совршен“

Како може еден правен систем да ги поттикнува луѓето да се сакаат?

ПОГЛАВЈЕ 14

Јехова обезбедува „откупнина за мнозина“

Прочитај за една едноставна, а длабока вистина која може да нѐ приближи до Бог.

ПОГЛАВЈЕ 15

Исус ‚воспоставува правда на земјата‘

Како Исус ја застапувал правдата во минатото? Како го прави тоа денес? И како ќе воспостави правда во иднина?

ПОГЛАВЈЕ 16

‚Постапувај праведно‘ додека одиш со Бог

Зошто Исус рекол: „Не судете, за да не бидете судени“?