Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

 ПРВ ДЕЛ

Има „голема моќ“

Има „голема моќ“

Во овој дел ќе разгледаме некои извештаи од Библијата кои покажуваат колкава моќ има Јехова да создава, да уништува, да заштитува и да обновува. Кога ќе сфатиме како Јехова Бог ја користи својата „голема моќ“ ќе бидеме исполнети со восхит (Исаија 40:26).

ВО ОВОЈ ДЕЛ

ПОГЛАВЈЕ 4

„Јехова... има огромна моќ“

Дали треба да се плашиме затоа што Бог е толку моќен? И да, и не. Дознај зошто.

ПОГЛАВЈЕ 5

Моќ да создава — „Творецот на небото и на земјата“

Од сето она што го создал Бог — од огромното Сонце до минијатурното колибри — учиме нешто многу важно за него.

ПОГЛАВЈЕ 6

Моќ да уништува — „Јехова е храбар воин“

Како може „Богот на мирот“ да војува?

ПОГЛАВЈЕ 7

Моќ да заштитува — „Бог ни е прибежиште“

Бог ги заштитува своите слуги на два начина, но едниот од нив е многу поважен.

ПОГЛАВЈЕ 8

Моќ да обновува — Јехова ‚прави сѐ ново‘

Јехова веќе ја обновил вистинската религија. Што ќе обнови во иднина?

ПОГЛАВЈЕ 9

‚Христос е Божја сила‘

Што дознаваме за Јехова од чудата и поуките на Исус Христос?

ПОГЛАВЈЕ 10

‚Угледај се на Бог‘ додека ја користиш својата моќ

Како можеш исправно да ја користиш својата моќ?