Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Добра вест од Бог!

Како да извлечеш корист од оваа брошура

Како да извлечеш корист од оваа брошура

Оваа брошура ќе ти помогне со уживање да учиш од Божјата Реч, Библијата. Стиховите на крајот од секој пасус покажуваат на кое место во Библијата можеш да го најдеш одговорот на прашањата што се означени со броеви.

Додека ги читаш библиските стихови, размисли каков одговор ни даваат на овие прашања. Секој Јеховин сведок со задоволство ќе ти помогне да го сфатиш значењето на тие стихови. (Прочитај Лука 24:32, 45.)

Забелешка: Сите публикации спомнати во оваа брошура се издадени од Јеховините сведоци.