Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Добра вест од Бог!

Кој е Автор на Библијата?

Кој е Автор на Библијата?

Зошто се нарекува Божја Реч кога ја пишувале луѓе? (1. Солуњаните 2:13). На кој начин Бог им ги пренел своите мисли на тие луѓе?

 

Нешто повеќе

ОДГОВОР НА БИБЛИСКИ ПРАШАЊА

Кој ја напишал Библијата?

Библиските писатели тврделе дека Бог ги водел кога пишувале и дека Тој е автор на Библијата. Можеме ли да веруваме во она што го напишале?

ОДГОВОР НА БИБЛИСКИ ПРАШАЊА

Дали Библијата е обична книга напишана од мудри луѓе?

Забележи што вели Библијата за себе.

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Дали Библијата е корисна денес?

Кога Хилтон заминал од дома, родителите мислеле дека е безнадежен случај. Кога по 12 години се вратил, не можеле да поверуваат колку се сменил! Што се случило?

ШТО НАВИСТИНА УЧИ БИБЛИЈАТА?

Библијата — книга од Бог

Како може Библијата да ти помогне да ги решиш проблемите? Зошто можеш да имаш доверба во пророштвата што се запишани во неа?