Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Добра вест од Бог!

Која е добрата вест од Бог? Зошто можеме да ѝ веруваме? Во оваа брошура ќе најдеш одговор на многу библиски прашања.

Како да извлечеш корист од оваа брошура

Оваа брошура ќе ти помогне да учиш од Божјата Реч, Библијата. Дознај како да ги наоѓаш стиховите во својата Библија.

Која е добрата вест?

Дознај која е добрата вест од Бог, зошто е важна и што треба да правиме ние.

Кој е Бог?

Дали бог има име и се грижи ли за нас?

Дали добрата вест е навистина од Бог?

Зошто можеме да бидеме сигурни дека пораката од Библијата е вистинита?

Кој е Исус Христос?

Дознај зошто Исус умрел, што е откупнината и што прави тој сега.

Каква е Божјата намера со Земјата?

Библијата објаснува зошто Бог ја создал Земјата, кога ќе престанат страдањата и каква иднина ги чека Земјата и оние што ќе живеат на неа.

Има ли надеж за мртвите?

Што се случува со луѓето по смртта? Ќе ги видиме ли некогаш пак нашите блиски што починале?

Што е Божјето Царство?

Кој е Цар на Божјето Царство и што ќе направи Царството?

Зошто Бог ги допушта злото и страдањата?

Како се појавило злото и зошто Бог го допушта? Ќе им дојде ли некогаш крај на страдањата?

Како да имаш среќен семеен живот?

Јехова, среќниот Бог, сака семејствата да бидат среќни. Дознај какви совети им дава Библијата на сопрузите, сопругите, родителите и децата.

Како да ја препознаеш вистинската религија?

Дали постои само една вистинска религија? Разгледај пет работи по кои ќе ја препознаеш вистинската религија.

Зошто библиските начела се за наше добро?

Исус објаснил зошто ни треба водство и кои две библиски начела се најважни.

Како да се зближиш со Бог?

Дознај дали Бог ги слуша сите молитви, како да се молиме и на кој друг начин можеме да се зближиме со Бог.

Што ќе се случи со религиите?

Ќе дојде ли време кога сите луѓе обединето ќе му служат на вистинскиот Бог?

Зошто Бог има организација?

Библијата кажува зошто и како се организирани вистинските христијани.

Зошто да продолжиш да учиш за Јехова?

Како можеш да им помагаш на другите со она што го учиш за Бог? Колку близок со Бог можеш да бидеш?