Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај се со Божјата Реч

Запознај се со Божјата Реч

Запознај се со Божјата Реч

Во Библијата е запишана Божјата порака за нас. Од неа учиме како да водиме добар живот и како да ја стекнеме Божјата милост. Исто така, таа дава одговор и на следниве прашања:

КАКО ДА ГИ НАОЃАШ БИБЛИСКИТЕ СТИХОВИ

Библијата е составена од 66 помали книги. Поделена е на два дела: Хебрејско-арамејски списи („Стар завет“) и Христијански грчки списи („Нов завет“). Секоја библиска книга е поделена на поглавја и стихови. Кога има наведено стихови, првата бројка по името на книгата го означува поглавјето, а следната бројка го означува стихот. На пример, Псалм 1:1 се однесува на книгата Псалми, првото поглавје, првиот стих.