Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај се со Божјата Реч

 14. ПРАШАЊЕ

Како мудро да си ги организираме финансиите?

Како мудро да си ги организираме финансиите?

„Кој ја сака веселбата, упаѓа во немаштија; кој ги сака виното и маслото, нема да се збогати.“

Изреки 21:17

„Кој зема на заем, слуга му е на оној што му го дава заемот.“

Изреки 22:7

„Кој од вас, кога сака да гради кула, најнапред не седнува и не го пресметува трошокот за да види дали има со што да ја доврши? Инаку би можело да се случи да го постави темелот, а да не може да ја доврши изградбата, па сите што ќе го видат тоа би почнале да го исмеваат: ‚Овој човек почна да гради, а не може да доврши‘.“

Лука 14:28-30

„Кога се наситија, им рече на своите ученици: ‚Соберете ги парчињата што останаа за да не пропадне ништо!‘“

Јован 6:12