Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

 9. ПРАШАЊЕ

Зошто страдаме?

Зошто страдаме?

„Трката не ја добиваат брзите, ни битката силните, ниту лебот го имаат мудрите, ни богатството разборитите, ниту се во милост оние што имаат знаење; зашто, времето и непредвидените настани го снаоѓаат секого од нив.“

Проповедник 9:11

„Преку еден човек гревот влезе во светот и преку гревот смртта, и така смртта се прошири на сите луѓе, зашто сите згрешија.“

Римјаните 5:12

„Затоа дојде Синот Божји, да ги уништи делата на Ѓаволот.“

1. Јованово 3:8

„Целиот свет е под власта на Злобниот.“

1. Јованово 5:19