Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај се со Божјата Реч

 13. ПРАШАЊЕ

Што вели Библијата за работата?

Што вели Библијата за работата?

„Си видел ли човек вешт во својата работа? Таквиот ќе стои пред цареви, нема да стои пред обични луѓе.“

Изреки 22:29

„Кој крадел, повеќе да не краде, туку да работи марливо, правејќи добро со своите раце, за да има да му даде нешто на оној што е во немаштија.“

Ефешаните 4:28

„Секој човек да јаде и да пие и да ужива во доброто од сиот свој труд. Тоа е дар Божји.“

Проповедник 3:13