Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај се со Божјата Реч

 17. ПРАШАЊЕ

Кои библиски совети им помагаат на семејствата?

Кои библиски совети им помагаат на семејствата?

СОПРУЗИ/ТАТКОВЦИ

„Така и мажите треба да ги сакаат своите жени како своите тела. Кој ја сака својата жена, се сака самиот себе. Зашто, никој не го мрази своето тело, туку го храни и го негува... Така и секој од вас да ја сака својата жена како самиот себе.“

Ефешаните 5:28, 29, 33

„Татковци, не раздразнувајте ги своите деца, туку воспитувајте ги со стега од Јехова и помагајте им да го усвојат неговиот начин на размислување.“

Ефешаните 6:4

СОПРУГИ

„Жената длабоко да го почитува својот маж.“

Ефешаните 5:33

„Жени, бидете им подложни на своите мажи, како што прилега во Господарот.“

Колошаните 3:18

 ДЕЦА

„Деца, слушајте ги своите родители во Господарот, зашто тоа е праведно. ‚Почитувај ги татка си и мајка си‘ — тоа е првата заповед проследена со ветување: ‚За да ти биде добро и да останеш долго на земјата‘.“

Ефешаните 6:1-3

„Деца, слушајте ги своите родители во сѐ, зашто тоа му се допаѓа на Господарот.“

Колошаните 3:20