Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај се со Божјата Реч

 5. ПРАШАЊЕ

Која е пораката од Библијата?

Која е пораката од Библијата?

„Ќе ставам непријателство помеѓу тебе и жената, и помеѓу твоето потомство и нејзиното потомство. Тој ќе ти ја смачка главата, а ти ќе го раниш во петицата.“

1. Мојсеева 3:15

„Преку твоето потомство ќе се благословат сите народи на земјата затоа што го послуша мојот глас.“

1. Мојсеева 22:18

„Да дојде царството твое. Да биде волјата твоја, како на небото така и на земјата.“

Матеј 6:10

„Бог, кој дава мир, наскоро ќе го сотре Сатана под вашите нозе.“

Римјаните 16:20

„Кога ќе му биде подложено сѐ, тогаш и самиот Син ќе му се подложи на оној што му подложил сѐ, за Бог да им биде сѐ на сите.“

1. Коринќаните 15:28

 „Ветувањата им беа дадени на Авраам и на неговиот потомок... кој е Христос. А ако сте Христови, тогаш сте потомство на Авраам.“

Галатите 3:16, 29

„Царската власт над светот сега му припаѓа на нашиот Господар и на неговиот Христос, и тој ќе царува во сета вечност.“

Откровение 11:15

„И беше исфрлен големиот змеј, празмијата, кој се вика Ѓавол и Сатана, кој го заведува целиот свет. Беше исфрлен на земјата, а со него беа исфрлени и неговите ангели.“

Откровение 12:9

„Го фати змејот, празмијата, кој е Ѓавол и Сатана, и го врза за илјада години.“

Откровение 20:2