Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај се со Божјата Реч

 3. ПРАШАЊЕ

Кој ја напишал Библијата?

Кој ја напишал Библијата?

„Мојсеј ги запиша сите зборови од Јехова.“

2. Мојсеева 24:4

„Даниел сони сон на својата постела и виденија му поминаа низ главата. Тогаш го запиша сонот и раскажа за сѐ што виде.“

Даниел 7:1

„Божјата реч, која ја примивте откако ја чувте од нас, не ја прифативте како реч човечка, туку како реч Божја, каква што таа навистина е.“

1. Солуњаните 2:13

„Целото Писмо е вдахновено од Бог и корисно за поучување.”

2. Тимотеј 3:16

„Пророштво никогаш не било изречено по човечка волја, туку луѓето ги кажуваа зборовите што доаѓаа од Бог така како што ги водеше светиот дух.“

2. Петрово 1:21