Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај се со Божјата Реч

 20. ПРАШАЊЕ

Како да извлечеме најголема корист од читањето на Библијата?

Како да извлечеме најголема корист од читањето на Библијата?

ОДГОВОРИ ГИ СЛЕДНИВЕ ПРАШАЊА ДОДЕКА ЈА ЧИТАШ БИБЛИЈАТА:

Што ми кажува ова за Јехова Бог?

Како овој дел од Библијата е поврзан со нејзината главна порака?

Како можам да го применам ова?

Како можам да ги користам овие стихови за да им помагам на другите?

„Твојата реч е светилка на мојата нога и светлина за мојата патека.“

Псалм 119:105