Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај се со Божјата Реч

 8. ПРАШАЊЕ

Дали Бог е виновен за страдањата на луѓето?

Дали Бог е виновен за страдањата на луѓето?

„Не е можно вистинскиот Бог да прави зло, Семоќниот да постапува неправедно!“

Јов 34:10

„Никој, кога ќе се најде во искушение, нека не вели: ‚Бог ме искушува‘. Зашто, Бог не може да се искуша со зло, а и тој никого не искушува со зло.“

Јаков 1:13

„Сите свои грижи фрлете ги на него, зашто тој се грижи за вас.“

1. Петрово 5:7

„Јехова не доцни со исполнувањето на своето ветување, како што некои мислат дека доцни, туку е стрплив со вас бидејќи не сака никој да биде уништен, туку сите да дојдат до покајание.“

2. Петрово 3:9