Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај се со Божјата Реч

 18. ПРАШАЊЕ

Како можеме да станеме блиски со Бог?

Како можеме да станеме блиски со Бог?

„Ти си тој што ги слуша молитвите, кај тебе доаѓа секој човек.“

Псалм 65:2

„Имај доверба во Јехова со сето свое срце и не потпирај се на сопствениот разум. На сите свои патишта имај го на ум, и тој ќе ги исправи твоите патеки.“

Изреки 3:5, 6

„За да добијат вечен живот, треба добро да те запознаат тебе, единствениот вистински Бог, и оној кого го испрати, Исус Христос.“

Јован 17:3

„[Бог] не е далеку од никого од нас.“

Дела 17:27

„Се молам вашата љубов сѐ повеќе и повеќе да расте во доброто познавање и во потполното сфаќање на Божјата волја.“

Филипјаните 1:9

 „Ако некому од вас му недостига мудрост, нека бара од Бог, зашто тој им дава на сите великодушно и без прекорување, и ќе му ја даде.“

Јаков 1:5

„Приближете му се на Бог, и тој ќе ви се приближи вам! Исчистете ги рацете, грешници, и прочистете ги срцата, неодлучни!“

Јаков 4:8

„Љубовта кон Бог значи да се држат неговите заповеди, а неговите заповеди не се тешки.“

1. Јованово 5:3