Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај се со Божјата Реч

 15. ПРАШАЊЕ

Како да бидеме среќни?

Како да бидеме среќни?

„Подобро е јадење од зеленчук таму каде што има љубов отколку згоен јунец таму каде што има омраза.“

Изреки 15:17

„Јас, Јехова, сум твој Бог, кој те учи да го правиш она што е за твое добро, кој те води по патот по кој треба да одиш.“

Исаија 48:17

„Среќни се оние што настојуваат да ги задоволат своите духовни потреби, зашто нивно е царството небесно.“

Матеј 5:3

„Сакај го својот ближен како себеси.“

Матеј 22:39

„Како што сакате луѓето да ви прават вам, така правете им и вие ним.“

Лука 6:31

„Среќни се оние што ја слушаат речта Божја и ја држат!“

Лука 11:28

 „Кога некој има во изобилство, неговиот живот не произлегува од она што го поседува.“

Лука 12:15

„Значи, ако имаме храна, облека и покрив над главата, со тоа да бидеме задоволни.“

1. Тимотеј 6:8

„Повеќе усреќува давањето отколку примањето.“

Дела 20:35