Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Онлајн Библија | СВЕТО ПИСМО - ПРЕВОД НОВ СВЕТ

1. Летописи 3:1-24

3  Ова се синовите на Давид+ што му се родија во Хеврон:+ првородениот Амнон+ од Језраелката+ Ахиноама,+ вториот Даниел од Авигеја+ од Кармил,+  третиот Авесалом,+ синот на Мааха,+ ќерка на гесурскиот+ цар Талмај,+ четвртиот Адонија,+ синот на Агита,+  петтиот Сефатија, од Авитал,+ и шестиот Итрам, од неговата жена Егла.+  Шестмина му се родија во Хеврон, каде што царуваше седум години и шест месеци, а во Ерусалим царуваше триесет и три години.+  Овие му се родија во Ерусалим:+ Симеја,+ Совав,+ Натан+ и Соломон,+ четворица од Витсавеа,+ ќерката на Амил,+  потоа Евар,+ Елисама,*+ Елифелет,+  Нога, Нефег, Јафија,+  Елисама,+ Елијад и Елифелет+ — деветмина.  Сите тие се синови на Давид, а Тамара им беше сестра.+ Имаше и синови со своите наложници.* 10  Син на Соломон е Ровоам,+ негов син е Авија,+ негов син е Аса,+ негов син е Јосафат,+ 11  негов син е Јорам,+ негов син е Охозија,+ негов син е Јоас,+ 12  негов син е Амазија,+ негов син е Азарија,+ негов син е Јотам,+ 13  негов син е Ахаз,+ негов син е Езекија,+ негов син е Манасија,+ 14  негов син е Амон,+ негов син е Јосија.+ 15  Синови на Јосија се: првородениот Јоанан,* вториот Јоаким,+ третиот Седекија,+ четвртиот Салум. 16  Синови на Јоаким се: неговиот син Јехонија*+ и неговиот син Седекија. 17  Синови на Јехонија, кои му се родија во заробеништво, се: Салатиел,+ негов син, 18  Малхирам, Федаија, Сенасар, Јекамија, Осама и Недавиј. 19  Синови на Федаија се: Зоровавел+ и Симеј. Синови на Зоровавел се: Месулам и Ананија, а Селомит им беше сестра. 20  Потоа: Асува, Оел, Верехија, Асадија и Јусав-Есед — петмина. 21  Синови на Ананија се: Фелатија+ и Јесаја, син на Јесаја е Рефаија, син на Рефаија е Арнан, син на Арнан е Авдија, син на Авдија е Сеханија. 22  Син на Сеханија е Семаја, а синови на Семаја се: Хатус, Игал, Варија, Неариј и Сафат — шестмина. 23  Синови на Неариј се: Елиоенај, Хискија и Азрикам — тројца. 24  Синови на Елиоенај се: Одавија, Елијасив, Пелаја, Акув, Јоанан, Делаја и Анани — седуммина.

Фусноти

Во 1Ле 14:5 и 2Са 5:15 „Елисуа“.
Види ја фуснотата за 1Мо 22:24.
Или: „Јоахаз“.
Види ја фуснотата за Ере 22:24.