Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Еремија 45:1-5

45  Ова е речта што му ја кажа пророкот Еремија на Варух,+ синот на Нирија, кога овој го запиша во книга она што му го кажа Еремија,+ во четвртата година на Јоаким,+ синот на Јосија, царот на Јуда:  „Вака вели Јехова, Богот на Израел, за тебе, Варух:  ‚Ти велиш: „Тешко мене,+ бидејќи Јехова ми додава тага на мојата болка! Премалев од воздивнување, не наоѓам починка“ ‘ “.+  „Речи му вака: ‚Вака вели Јехова: „Еве, што изградив, ќе урнам, и што посадив, ќе искорнам, и тоа по целата земја.+  А ти бараш големи работи за себе.+ Не барај го тоа!“ ‘+ ‚Зашто, еве, ќе донесам неволја врз секој човек,‘+ вели Јехова, ‚а тебе ќе ти ја дадам твојата душа како плен во сите места каде што ќе дојдеш‘.“+

Фусноти