Префрли се на текстот

Јеховини сведоци

Select language македонски

Оживеј ги библиските настани

Понизен и храбар човек

Учи од примерот на Јона. Преземи го овој документ. Прочитај го библискиот извештај и оживеј си го настанот!

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Чувај се од неисправни желби

Изработи го овој проект и оживеј си го библискиот извештај за Давид и Витсавеа. Каква поука можеш да извлечеш?

Бог го излекувал Езекија

Прочитај ја оваа библиска приказна за да научиш да се молиш.

Бог одговорил на молитвата на Неемија

Дознај нешто повеќе за Неемија и за тоа што му помогнало да им се спротивстави на непријателите.