Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

ОЖИВЕЈ СИ ГИ БИБЛИСКИТЕ НАСТАНИ

Оживеј ги библиските настани

Еден лепрозен е излекуван!

Дознај како едно израелско девојче му помогнало на еден сириски воен заповедник. Преземи го овој документ. Прочитај го библискиот извештај и оживеј си го настанот!

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Чувај се од неисправни желби

Изработи го овој проект и оживеј си го библискиот извештај за Давид и Витсавеа. Каква поука можеш да извлечеш?

Бог го излекувал Езекија

Прочитај ја оваа библиска приказна за да научиш да се молиш.

Бог одговорил на молитвата на Неемија

Дознај нешто повеќе за Неемија и за тоа што му помогнало да им се спротивстави на непријателите.