Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

Младите прашуваат — делотворни одговори, том 1

Младите прашуваат — делотворни одговори, том 1

,Како да разговарам со родителите?‘ ,Како да најдам пријатели?‘ ,Секс без обврски — зошто не?‘ ,Како да ја победам тагата?‘

Ако и ти си имал слични прашања, не си единствен. Во зависност од тоа каде си барал совет, можеби си добил сосема различни одговори. Книгата Младите прашуваат — делотворни одговори, том 1, може да ти помогне. Советите во неа се темелат на практичните начела од Библијата. Божјата Реч им помогнала на милиони лица да излезат на крај со животните проблеми. Дознај како може да ти помогне и тебе!

Во книгата се обработени темите:

  • Семејни односи

  • Ти како личност

  • На и по училиште

  • Секс, морал и љубов

  • Штетни навики

  • Слободно време

  • Духовност

  • Додаток за родителите

Можеш да ја преземеш оваа книга во PDF формат, или да нарачаш печатен примерок.

Забелешка: PDF-от од оваа книга сега содржи интерактивни полиња. Своите мисли и одговори можеш да ги запишеш директно во книгата доколку програмата за читање PDF документи на твојот уред ти го овозможува тоа.