Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

ПОУЧНИ АНИМАЦИИ

Спротивстави се на притисокот од врсниците!

Спротивстави се на притисокот од врсниците!

Дознај што ќе ти помогне да не се поведуваш по другите, туку да мислиш со своја глава.

Нешто повеќе

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Притисок од врсниците

Под притисок од другите и добри луѓе може да направат лоши работи. Што треба да знаеш за ваквиот притисок и како да му се спротивставиш?

МЛАДИТЕ ПРАШУВААТ

Дали пријателите те тераат да правиш лоши работи?

Дознај што можеш да направиш за да ги намалиш или сосема да ги избегнеш шансите да се најдеш на искушение.

МЛАДИТЕ ПРАШУВААТ

Дали си под притисок да имаш секс?

Вреди ли да попуштиш? Ќе зажалиш ли?