Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

ПОУЧНИ АНИМАЦИИ

Што е вистински пријател?

Што е вистински пријател?

Дали ти е преку глава од „пријатели“ што зад грб ти прават лоши работи? Дознај како да пронајдеш вистински пријатели и како ти можеш да бидеш вистински пријател.

Нешто повеќе

ОЖИВЕЈ СИ ГИ БИБЛИСКИТЕ НАСТАНИ

Како да најдеш верни пријатели

Дознај што им помогнало на Давид и Јонатан да станат вистински пријатели.

МЛАДИТЕ ПРАШУВААТ

Зошто е добро да им помагам на другите?

Тоа што ќе им помагаш на другите ќе ти користи на најмалку два начини. Прочитај кои се тие.

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Што е вистински пријател?

Повеќето се согласуваат дека вистинските пријатели се многу важен дел од животот. Како да бидеш вистински пријател? Во оваа статија се разгледани четири начела од Библијата што можат да ти помогнат.