Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

ОЖИВЕЈ СИ ГИ БИБЛИСКИТЕ НАСТАНИ

Оживеј си ги библиските настани

Храбро го правел она што е исправно

Учи од примерот на Варух. Преземи го овој документ. Прочитај го библискиот извештај и оживеј си го настанот!

 

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Чувај се од неисправни желби

Изработи го овој проект и оживеј си го библискиот извештај за Давид и Витсавеа. Каква поука можеш да извлечеш?

Бог го излекувал Езекија

Прочитај ја оваа библиска приказна за да научиш да се молиш.

Бог одговорил на неговата молитва

Дознај нешто повеќе за Неемија и за тоа што му помогнало да им се спротивстави на непријателите.