Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

УЧИМЕ НИЗ СЛИКИ

УЧИМЕ НИЗ СЛИКИ

Ана му помогнала на Самоил да му служи на Јехова

Направи туника за Самоил, исто како што му правела мајка му.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Давид се борел во името на Бог

Помогни му на детето да разбере што значи Божјето име.

Давид е храбар иако нема многу оружје

Спој ги ликовите со предметите што одговараат на нив.

Кој избрал да му служи на Јехова?

Оваа активност им помага на децата од 6 до 8 години да научат нешто за библиските ликови.