Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

БИБЛИСКИ СТРИПОВИ

БИБЛИСКИ СТРИПОВИ

Ное има вера во Бог

Дознај нешто повеќе за Ное, кој изградил огромна арка за да ги спаси своето семејство и животните. Прочитај го овој стрип на електронски уред или отпечати го.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Јехова му дава мудрост на Соломон

Соломон бил најмудриот цар на Земјата. Како станал толку мудар? Какви грешки направил подоцна во животот?

Авраам станува Божји пријател

Бог го сметал Авраам за свој пријател. Како можеме и ние да станеме Божји пријатели?

Адам и Ева стануваат себични

Што се случило поради нивната лоша одлука?