Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

БИБЛИСКИ СТРИПОВИ

БИБЛИСКИ СТРИПОВИ

Јехова му дава мудрост на Соломон

Дознај како цар Соломон станал мудар, но какви грешки направил подоцна во животот. Прочитај го овој стрип на електронски уред или отпечати го.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Авраам станува Божји пријател

Бог го сметал Авраам за свој пријател. Како можеме и ние да станеме Божји пријатели?

Ное има вера во Бог

Ное го послушал Бог и изградил арка за да го спаси своето семејство од Потопот. Што учиме за верата во Бог од извештајот за Ное и Потопот?

Адам и Ева стануваат себични

Што се случило поради нивната лоша одлука?