Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

КАРТИЧКИ СО БИБЛИСКИ ЛИКОВИ

Картички со библиски ликови

Јаков

Преземи ја оваа библиска картичка и дознај нешто повеќе за Јаков, синот на Исак и Ревека. Отпечати, исечи, превиткај и сочувај.

 

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Цар Саул

Кога Саул почнал да владее како прв цар на Израел, бил понизен.

Ана

Бог ѝ одговорил на нејзината молитва да добие син.

Кореј

Од неговите грешки можеме да извлечеме важна поука.