Префрли се на текстот

Празници и прослави

Што вели Библијата за Божиќ?

Можеби ќе се изненадиш кога ќе го дознаеш потеклото на некои божиќни обичаи.

Кога се родил Исус?

Дознај зошто Божиќ се слави на 7 јануари, односно 25 декември.

Што вели Библијата за Велигден?

Прочитај нешто повеќе за потеклото на пет велигденски обичаи.

Кое е потеклото на Ноќта на вештерките?

Дали е важно тоа што потеклото и обичаите на Ноќта на вештерките имаат пагански корени?

Што е Пасха?

Што се одбележува со Пасхата? Зошто христијаните не ја слават кога Исус ја славел?