Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

Дали Мојсеј ја напишал Библијата?

Дали Мојсеј ја напишал Библијата?

Што вели Библијата:

Бог го водел Мојсеј да ги напише првите пет книги од Библијата. Тој веројатно ја напишал и книгата Јов и 90. Псалм. Но, Мојсеј бил само еден од 40-темина луѓе што Бог ги водел да ја напишат Библијата.