Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

Ако двајца се сакаат, дали е во ред да живеат невенчано?

Ако двајца се сакаат, дали е во ред да живеат невенчано?

Што вели Библијата:

Библијата јасно покажува дека „Бог ќе им суди на блудниците“ (Евреите 13:4). Грчкиот збор за „блуд“, порниа, вклучува предбрачен секс. Според тоа, би било погрешно во Божји очи една невенчана двојка да живее заедно — дури и ако имаат намера подоцна да стапат во брак.

Што ако двајца многу се сакаат? И тогаш Бог бара тие да се венчаат пред да имаат полови односи. Бог е тој што нѐ создал со способност да покажуваме љубов. Љубовта е најистакната особина на Бог (1. Јованово 4:8). Според тоа, тој има добри причини што бара брачните двојки да бидат венчани пред да имаат полови односи.

Нешто повеќе

ТВОЕТО СЕМЕЈСТВО МОЖЕ ДА БИДЕ СРЕЌНО

Барај совети од Бог за да имаш среќен брак

Одговорот на две едноставни прашања ќе ти помогне да си го подобриш бракот.