Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

Дали Библијата е Божја Реч?

Дали Библијата е Божја Реч?

Што вели Библијата:

Многу библиски писатели рекле дека Бог ги водел кога пишувале. Забележи ги следниве примери:

  • Цар Давид: „Јеховиниот дух зборуваше преку мене, Божјата реч беше на мојот јазик“ (2. Самоилова 23:1, 2).

  • Пророкот Исаија: „Вака вели Севишниот Господар, Јехова над војските“ (Исаија 22:15).

  • Апостол Јован: „Откровение на Исус Христос, кое му го даде Бог“ (Откровение 1:1).

 

Нешто повеќе

ШТО НАВИСТИНА УЧИ БИБЛИЈАТА?

Библијата — книга од Бог

Како може Библијата да ти помогне да ги решиш проблемите? Зошто можеш да имаш доверба во пророштвата што се запишани во неа?