Префрли се на текстот

Јеховини сведоци

Select language македонски

Дали Библијата била напишана само за Евреите?

Дали Библијата била напишана само за Евреите?

Што вели Библијата:

Во Библијата е запишана историјата на Евреите, но таа не вели дека една раса е подобра од друга. Всушност, во неа пишува: „Бог не е пристрасен, туку во секој народ го прифаќа оној што се бои од него и го прави она што е праведно“ (Дела 10:34, 35).