Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

РАБОТНИ ЛИСТОВИ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ

ШТО НАВИСТИНА УЧИ БИБЛИЈАТА? (РАБОТНИ ЛИСТОВИ)

Зближи се со Бог преку молитва (Дел 3)

Овој работен лист се темели на 17. поглавје од книгата Што навистина учи Библијата?

Дали Бог навистина одговара на нашите молитви? Ако да, на кој начин?

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Крштавањето и твојот однос со Бог (Дел 1)

Зошто секој христијанин треба да се крсти? Што треба да ги поттикне следбениците на Христос да се крстат?

Зближи се со Бог преку молитва (Дел 2)

Дознај што вели Библијата за тоа како и кога треба да се молиме.

Зближи се со Бог преку молитва (Дел 1)

Како можеш да станеш пријател со Бог? Како да знаеш дали ги слуша твоите молитви?