Префрли се на текстот

Јеховини сведоци

Select language македонски

ШТО УЧИ БИБЛИЈАТА?

Која е вистината за Бог? (Дел 2)

Овој работен лист се темели на поглавје 1 од книгата Што навистина учи Библијата?

Дознај зошто е важно да го знаеме и да го користиме Божјето лично име.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Зачувај ја Божјата љубов (Дел 2)

Откако ќе ја дознаеш вистината за Бог, што ќе ти помогне да ја зачуваш љубовта кон него и да станете уште поблиски?

Зачувај ја Божјата љубов (Дел 1)

Како да бидеш близок пријател со Јехова? Овој работен лист ќе ти помогне да ги преиспиташ своите верувања и да научиш како да ги објасниш.

Крштавањето и твојот однос со Бог (Дел 3)

Што се очекува од еден крстен христијанин? Што ги уверува христијаните што го сакаат Бог дека можат да живеат според заветот што го дале?