Префрли се на текстот

Јеховини сведоци

Select language македонски

ШТО НАВИСТИНА УЧИ БИБЛИЈАТА? (РАБОТНИ ЛИСТОВИ)

Обожавај го Бог на исправен начин (Дел 2)

Овој работен лист се темели на 16. поглавје од книгата Што навистина учи Библијата?

Треба ли христијаните да им ги наметнуваат своите верувања на другите? Како би можел тактично да зборуваш за нив?

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Зачувај ја Божјата љубов (Дел 2)

Откако ќе ја дознаеш вистината за Бог, што ќе ти помогне да ја зачуваш љубовта кон него и да станете уште поблиски?

Зачувај ја Божјата љубов (Дел 1)

Како да бидеш близок пријател со Јехова? Овој работен лист ќе ти помогне да ги преиспиташ своите верувања и да научиш како да ги објасниш.

Крштавањето и твојот однос со Бог (Дел 3)

Што се очекува од еден крстен христијанин? Што ги уверува христијаните што го сакаат Бог дека можат да живеат според заветот што го дале?