Префрли се на текстот

Јеховини сведоци

Select language македонски

Учиме низ слики

Светиот шатор

Преземи ја сликата и отпечати ја. Детето нека ја доврши, а потоа заедно со него одговорете на прашањата.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Давид се борел во името на Бог

Помогни му на детето да разбере што значи Божјето име.

Давид е храбар иако нема многу оружје

Спој ги ликовите со предметите што одговараат на нив.

Ана му помогнала на Самоил да му служи на Јехова

Оваа активност им помага на децата од 3 до 6 години да запамтат каков подарок му носела Ана на Самоил секоја година.