Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

УЧИМЕ НИЗ СЛИКИ

Учиме низ слики

Јосиф е продаден како роб

Преземи ја оваа слика за боење и најди кои две работи се погрешни.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Давид се борел во името на Бог

Помогни му на детето да разбере што значи Божјето име.

Давид е храбар иако нема многу оружје

Спој ги ликовите со предметите што одговараат на нив.

Ана му помогнала на Самоил да му служи на Јехова

Оваа активност им помага на децата од 3 до 6 години да запамтат каков подарок му носела Ана на Самоил секоја година.