Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

УЧИМЕ НИЗ СЛИКИ

УЧИМЕ НИЗ СЛИКИ

Давид се борел во името на Бог

Намести ги по исправен редослед буквите од Божјето име, а потоа научи кое е неговото значење.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Давид е храбар иако нема многу оружје

Спој ги ликовите со предметите што одговараат на нив.

Ана му помогнала на Самоил да му служи на Јехова

Оваа активност им помага на децата од 3 до 6 години да запамтат каков подарок му носела Ана на Самоил секоја година.

Кој избрал да му служи на Јехова?

Оваа активност им помага на децата од 6 до 8 години да научат нешто за библиските ликови.