Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

УЧИМЕ НИЗ СЛИКИ

УЧИМЕ НИЗ СЛИКИ

Давид е храбар иако нема многу оружје

Спој ги ликовите со предметите од приказната за Давид и Голијат, а потоа разговарајте зошто Давид бил толку храбар.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Давид се борел во името на Бог

Помогни му на детето да разбере што значи Божјето име.

Ана му помогнала на Самоил да му служи на Јехова

Оваа активност им помага на децата од 3 до 6 години да запамтат каков подарок му носела Ана на Самоил секоја година.

Кој избрал да му служи на Јехова?

Оваа активност им помага на децата од 6 до 8 години да научат нешто за библиските ликови.