Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

ПРОЕКТИ ЗА СЕМЕЈНАТА ВЕЧЕР

ПРОЕКТИ ЗА СЕМЕЈНАТА ВЕЧЕР

Бог го праќа Мојсеј во Египет

2. МОЈСЕЕВА ПОГЛАВЈА 3-12

Упатство за родителите: Со помош на овие проекти проучувајте ја Библијата како семејство.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Како да бидеме храбри

Помогни му на детето да научи што ни дава вистинска храброст.

Како нѐ зајакнува Јехова

На семејната вечер користи ги овие проекти заедно со Библискиот стрип за Гедеон.

Како да избереме да му служиме на Јехова

Со помош на овие упатства ќе можеш да ги поучиш своите деца како со радост да му служат на Јехова.