Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

НАУЧИ ПОВЕЌЕ

НАУЧИ ПОВЕЌЕ

Зајакнати од нашите браќа и сестри

Дознај како можат да те зајакнат членовите на твоето семејство и на собранието.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Пееме песна за храброста

Научи ја напамет оваа песна за храброста, а потоа пејте ја заедно со твоето семејство.

Кого ќе го охрабриш ти?

Оваа активност им помага на децата од 8 до 12 години да направат план како да охрабрат некого.

Семејството на Мојсеј

Семејството на Мојсеј верно му служело на Јехова. Дознај како се викале некои негови роднини.