Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

НАУЧИ ПОВЕЌЕ

НАУЧИ ПОВЕЌЕ

Кого ќе го охрабриш ти?

Охрабри некого да му служи на Јехова, исто како што Елкана и Ана го охрабриле Самоил.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Пееме песна за храброста

Научи ја напамет оваа песна за храброста, а потоа пејте ја заедно со твоето семејство.

Зајакнати од нашите браќа и сестри

Покажи им на твоите деца како можеме да си помагаме едни на други.

Семејството на Мојсеј

Семејството на Мојсеј верно му служело на Јехова. Дознај како се викале некои негови роднини.