Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

НАУЧИ ПОВЕЌЕ

НАУЧИ ПОВЕЌЕ

Кој го рекол ова? (2. Мојсеева 3-12)

Преземи го овој проект, прочитај ги четирите изјави од Библијата и секоја од нив поврзи ја со ликот што ја кажал.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Пееме песна за храброста

Научи ја напамет оваа песна за храброста, а потоа пејте ја заедно со твоето семејство.

Кого ќе го охрабриш ти?

Оваа активност им помага на децата од 8 до 12 години да направат план како да охрабрат некого.

Зајакнати од нашите браќа и сестри

Покажи им на твоите деца како можеме да си помагаме едни на други.