Префрли се на текстот

Кој треба да ми биде пријател?

Кој треба да ми биде пријател?

Користете го овој проект за да им помогнете на вашите деца да си најдат пријатели во собранието.

Родители, заедно со вашите деца прочитајте го стихот од Изреки 13:20 и разговарајте за него.

Преземи го овој проект и отпечати го.

За да најдеме добри пријатели, можеби ќе треба да ја надминеме срамежливоста. Користејќи го списокот подолу, помогнете му на вашето дете да избере некој од собранието со кого ќе почне разговор. Нека им ги покаже картичките на братот или сестрата за да си изберат едно од прашањата и да одговорат на него. Кога ќе дознаеш нешто ново за некого, тоа може да води до прекрасно пријателство!

Можеби ќе те интересира и...

БИДИ ПРИЈАТЕЛ СО ЈЕХОВА — УЧИ НИЗ ИГРА

Кој треба да ми биде пријател?

Исто како Марта и Софија, избери си пријатели кои ќе ти помогнат да бидеш пријател со Јехова.

БИДИ ПРИЈАТЕЛ СО ЈЕХОВА — УЧИ НИЗ ИГРА

Постер: Кој треба да ми биде пријател?

Отпечати го овој постер и додај го во твојата колекција.