Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

БИБЛИСКИ СТРИПОВИ

Библиски стрип

Јосиф во Египет

Прочитај нешто за Јосиф кој станал роб во Египет, но му останал верен на Бог. Прочитај го овој стрип на електронски уред или отпечати го.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Даниел му е послушен на Јехова

Даниел бил одвоен од семејството. Дали му останал послушен на Јехова во новите околности?

Јехова е Бог што простува

Цар Манасија се занимавал со магија, им се клањал на лажни богови и убивал невини луѓе. Сепак, Јехова му простил. Што учиме за простувањето од оваа приказна?

Јехова му дава мудрост на Соломон

Соломон бил најмудриот цар на Земјата. Како станал толку мудар? Какви грешки направил подоцна во животот?