Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

КАРТИЧКИ СО БИБЛИСКИ ЛИКОВИ

КАРТИЧКИ СО БИБЛИСКИ ЛИКОВИ

Кореј

Преземи ја оваа библиска картичка и дознај нешто повеќе за Кореј, кој се побунил против Мојсеј и Арон. Отпечати, исечи, превиткај и сочувај.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Библиска картичка: цар Саул

Кога Саул почнал да владее како прв цар на Израел, бил понизен.

Библиска картичка: Ана

Бог ѝ одговорил на нејзината молитва да добие син.

Библиска картичка: Ноемина

По смртта на нејзиниот маж и нејзините синови, таа сакала пријателите да ја нарекуваат со друго име.