Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

КАРТИЧКИ СО БИБЛИСКИ ЛИКОВИ

КАРТИЧКА СО БИБЛИСКИ ЛИКОВИ

Гедеон

Преземи ја оваа библиска картичка и дознај нешто повеќе за Гедеон, скромен Израелец кој станал храбар воин. Отпечати, исечи, превиткај и сочувај.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Библиска картичка: цар Саул

Кога Саул почнал да владее како прв цар на Израел, бил понизен.

Библиска картичка: Ана

Бог ѝ одговорил на нејзината молитва да добие син.

Библиска картичка: Кореј

Од неговите грешки можеме да извлечеме важна поука.