Префрли се на текстот

Јеховини сведоци

Select language македонски

КАРТИЧКИ СО БИБЛИСКИ ЛИКОВИ

Фараон (1513 пр.н.е.)

Преземи ја оваа библиска картичка и дознај нешто повеќе за фараонот кој тврдоглаво одбивал да го слуша Јехова. Отпечати, исечи, превиткај и сочувај.

 

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Библиска картичка: цар Саул

Кога Саул почнал да владее како прв цар на Израел, бил понизен.

Библиска картичка: Ана

Бог ѝ одговорил на нејзината молитва да добие син.

Библиска картичка: Кореј

Од неговите грешки можеме да извлечеме важна поука.