Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

КАРТИЧКИ СО БИБЛИСКИ ЛИКОВИ

КАРТИЧКИ СО БИБЛИСКИ ЛИКОВИ

Цар Саул

Преземи ја оваа картичка и дознај нешто повеќе за Саул, кој во почетокот бил понизен, но подоцна станал горделив цар. Отпечати, исечи, превиткај и сочувај.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Библиска картичка: Ана

Бог ѝ одговорил на нејзината молитва да добие син.

Библиска картичка: Кореј

Од неговите грешки можеме да извлечеме важна поука.

Библиска картичка: Ноемина

По смртта на нејзиниот маж и нејзините синови, таа сакала пријателите да ја нарекуваат со друго име.